Лопаре: На позив пацијената бесплатни прегледи код куће Грађани Лопара, посебно старија популација, имају могућност да им за све вријеме трајања ванредног стања тим здравствених радника на њихов позив долази кући без икакве обавезе плаћања, рекао је Срни директор Дома здравља Желимир Нешковић.

– Наши суграђани већ знају за ову могућност, а с обзиром на то да су Лопаре разуђена општина и да су неки пацијенти веома удаљени од центра, спремни смо да им изађемо у сусрет и на позив дођемо до њих – рекао је Нешковић.

Он је навео да се ово посебно односи на старију популацију која је усамљена, чија су дјеца у иностранству, као и на све који тренутно немају могућност да дођу у Дом здравља.

Нешковић је апеловао на грађане да не позивају људе који нису регистровани у здравственом систему да би им дали инфузије или ињекције, што нигдје не евидентирају, али дебело наплаћују, те упозорио да такве интервенције могу бити и контрапродуктивне.

– Наше екипе здравствених радника и техничара спремне су у сваком тренутку да дођу и до најудаљенијих пацијената – рекао је Нешковић, наводећи да треба позвати Дом здравља број на телефонски број 055/650-004, те оставити потребне податке.

Извор: РТРС