Дом здрављa Лопаре потписао меморандум за унапређење система против корупције

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић потписао је данас у Сарајеву са невладиним ораганизацијама Транспаренси Интернешенели у БиХ и Центрима цивилних иницијатива меморандум о сарадњи чији је циљ унапређење система спречавања и борбе против корупције у здравственом сектору БиХ.

Након потписивања меморандума Нешковић је изразио задовољство јер је здравствена установа из Лопара дио изабраних који имају висок степен сарадње са овим организацијама.

Овај меморандум о сарадњи омогућиће виши степен сарадње Дома здравља Лопаре са наведеним организацијама, на другом мјесту је обезбјеђење континуираног провођења борбе против корупције које су усвојене стратегијама на нивоу Републике Српске, али и БиХ нивоу – рекао је Нешковић новинарима.

Он је додао да ће овај документ омогућити боље услове кроз провођење ових процедура свих осигураника Дома здравље Лопаре.

– Увјерен сам да ће доношење интерних аката које су планирали у овим организацијама омогућити да се те процедуре спроведу до краја прије свега кад су у питању јавне набавке и запошљавање првенствено младих људи – додао је Нешковић.

Пројекат менаџер Транспаренси Интернешенал у БиХ Емсад Диздаревић рекао је да ће рад ових цивилних организација заједно са потписницима меморандума послужити да се превенција и борба против корупције у здравственом сектору унаприједи.

Меморандум о сарадњи поред Дома здравља Лопаре потписали су Домови здравља из Бијељине, Бањалуке, Томиславграда, Травника, Горажда, те болнице из Бихаћа, Сарајева, Градишке, Коница, Зенице, Универзитетска болница Фоча, Универзитетски клинички центар Тузла и Здравствени центар Брчко.