НЕШKОВИЋ: ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ ПОЗИТИВНОГ ПОСЛОВАЊА

Дом здравља Лопаре послује позитивно дуже од деценије, истакао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић на данашњем новогодишњем пријему.
Он је као најзначајнији пројекат у овој години издвојио почетак изградње објекта од 240 метара квадратних у којем ће бити смјештен Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

„У години на измаку изградили смо мртвачницу, уредили паркинг-мјеста у кругу Дома здравља и набавили још једно санитетско возило“, навео је Нешковић и захвалио свима који су подржавали рад Дома здравља у Лопарама.

Нешковић је као важне успјехе током године навео и организацију бројних бесплатних превентивних прегледа широм општине, подршку низу манифестација којима се промовише здрав живот кроз спорт и рекреацију, едукације медицинских радника, као и континуирану сарадњу са љекарима специјалистима на задовољство пацијената у Лопарама.

Према његовим ријечима, осим омогућавања прегледа педијатра, гинеколога, ортопеда, васкуларног хирурга, уролога и неуролога, за наредну годину планирана је сарадња и са офтамологом и пулмологом.

Нешковић је за наредну годину најавио реконструкцију објекта у којем су смјештене Служба за лабораторијску дијагностику и Стоматолошка служба, као и набавку савременог ултразвучног апарата за радиолошку дијагностику.

Захвалницу Дома здравља за подршку у раду добио је начелник општине Лопаре Радо Савић, који је изразио задовољство успјешним радом ове здравствене установе и рекао да она треба бити примјер свима у мајевичком крају и Републици Српској.

„У овој години рађено је на пројектима који су побољшали квалитет здравствених услуга нашим грађанима“, рекао је Савић и најавио да ће општина Лопаре подржати и наредне пројекте Дома здравља.

Пријему су присуствовали и представници Српске православне цркве, локалних институција, као и медицински радници сусједних општина.

На пријему су уручени и новогодишњи пакетићи за 17 ђеце радника Дома здравља Лопаре.

Дом здравља Лопаре покрива потребе 10.500 осигураника, а запошљава 67 радника.