ДОМ ЗДРАВЉА НАБАВИО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Дом здравља Лопаре властитим средствима је набавио санитетско возило вриједно 50.000 КМ, што је један од важнијих пројеката који је реализован у овој години, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.

„Возило је опремљено најсавременијом опремом, има једно лежеће и четири сједећа мјеста, те погон на сва четири точка, што је значајно с обзиром да смо на подручју планине Мајевица“, рекао је новинарима Нешковић.

Нешковић је навео да Дом здравља Лопаре има четири амбулантна возила.

Он је најавио скори почетак изградње објекта у оквиру Дома здравља, површине 250 метара квадратних, у којем ће бити смјештени Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

Представљању новог санитетског возила присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић, који је похвалио рад Дома здравља, медицинског особља и пружања здравствених услуга становништву.

Замјеник директора Дома здравља Радија Томић рекла је новинарима да је и набавка санитетског возила с циљем што већег задовољства пацијената.

„С обзиром да смо разуђена општина и да је болница у Бијељини удаљена 50 километара, веома је важно за пацијенте и медицинско особље да возила буду сигурна“, истакла је Томићева.

Дом здравља Лопаре пружа здравствена услуге за 10.500 осигураника.