УСПЈЕШАН РАД ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић истакао је данас да ова здравствена установа 10 година уназад послује позитивно и да је, у финансијском смислу, међу најбољим здравственим установама у Републици Српској.
Ломљењем славског колача здравствени радници Дома здравља у Лопарама и њихови гости свечано су обиљежили крсну славу Светог мученика Агатоника.
Нешковић је рекао новинарима да је у овој години отворена амбуланта породичне медицине у мјесној заједници Мртвица, која покрива четири насељена мјеста и да се потпуно прешло на електронски начин издавања образаца свих служби Дома здравља, када је ријеч о упутницама, рецептима и дознакама.
Према његовим ријечима, обезбијеђено је још једно санитетско возило, које је донација Мирослава Којадиновића из Њемачке, чиме ће бити значајно побољшан квалитет пружања здравствених услуга.
Нешковић је најавио да ће се у наредном периоду радити на подизању нивоа здравствених услуга кроз усавршавање кадрова, инфраструктурне пројекте и отварање нових служби у оквиру Дома здравља.
Кум славе, начелник општине Лопаре Радо Савић, честитао је запосленима Дома здравља на успјесима и постигнутим резултатима и изразио увјерење да ће ова здравствена установа наставити позитивно пословање.
Дом здравља Лопаре покрива 9.000 здравствених осигураника, а запошљава 55 радника.
У оквиру Дома здравља дјелује седам тимова породичне медицине, Служба хитне медицинске помоћи, Служба лабораторијске дијагностике, Служба РТГ дијагностике, Стоматолошка служба, Хигијенско-епидемиолошка служба, као и подручне амбуланте у Прибоју и Мртвици.